• Altijd gratis bezorging (NL + BE)
  • Levertijd 10-14 dagen

5 Must Haves Voor Het Komende Festivalseizoen

Door Mary Janine Henson Op January 29, 2020

Nog even en het festivalseizoen barst weer los, we kunnen haast niet wachten! Waren er een paar jaar geleden nog maar één of twee festivals waar je naartoe kon, inmiddels is er voor iedereen wel een geschikt evenement te vinden. Al die mooie feesten zorgen voor veel nieuwe modetrends. Festivals zijn namelijk, naast dat je er kunt genieten van muziek en lekker eten, dé plek om te zien en gezien te worden. 

Maar laten we ook de praktische zaken die je nodig hebt op een festival niet vergeten, het gaat er toch vaak net iets anders aan toe dan thuis. Waar bewaar je je munten en hoe zorg je dat je op dag drie van het festival nog steeds zonder problemen van band naar band kunt lopen? We hebben 5 praktische must haves voor je uitgezocht die je door het komende festival seizoen heen slepen op een super stijlvolle manier. 

Polsportemonnee of fanny pack

Een grote rugzak meenemen lijkt misschien een goed idee als je voor het eerst een festival bezoekt, er kan immers lekker veel in maar in de praktijk zul je zien dat dit niet het beste plan is. Je loopt er enorm mee te zeulen, je beukt er mensen ongewild mee omver in een volgepakte tent, en 9 van de 10 keer mag je rugzak vanwege veiligheidsredenen niet mee het terrein op.

Maar bewaar je dan je spullen? Het enige wat je nodig hebt op het festivalterrein is je geld, je telefoon en eventueel een pakje kauwgom of medicatie. Dit kun je allemaal prima kwijt in een buiktasje (ook wel fanny pack genoemd).

De buiktasjes hebben de laatste jaren een flinke verjongingskuur ondergaan en je kunt de hipste versies vinden online of op de festivals zelf. Het voordeel van een buiktas is dat je je handen lekker vrij hebt en ook de smerige zweetplek op je rug van het dragen van een rugzak is verleden tijd.

Heb je alleen maar munten om mee te nemen? Denk dan eens aan een pols portemonneetje. 

Hervulbare waterzak

Ontelbare keren je dop van je waterflesje in moeten leveren bij de ingang van een festivalterrein? Helaas is het nog steeds niet de normaalste zaak van de wereld om water het terrein mee op te mogen nemen.

De dopjes moet je inleveren omdat het opruimen van die dingen platgestampt in het gras een lastig karwei is voor de organisatie (of willen ze gewoon dat je betaald voor je water aan de bar?)

De oplossing is een opvouwbare waterzak. Je vult hem op de wc van het terrein makkelijk bij en draait de dop erop. Zo zit jij op een warme dag nooit meer zonder drinken. 

Goede sokken

Een beetje festivalganger loopt wat af. Goed schoeisel is dus belangrijk maar vergeet ook zeker je sokken niet. Met sokken loopt het allemaal een stuk makkelijker en het is op de Nederlandse festivals vaak ook lekker warm.

Waarom zou je met je sokken dan geen fashion statement maken? Hoe gaaf is het om met sokken te lopen met je eigen gezicht erop? Of die van je vriend? En wat denk je van sokken met het gezicht van de zanger van je favoriete band?

Bij Facesocks scoor je de beste sokken voor een festival en je kunt ze zelf ontwerpen! Supergaaf! 

Speciaal voor jou hebben we een 15% kortingscode beschikbaar gesteld voor het komende festivalseizoen, namelijk FESTIVAL15

Oordopjes

Simpel verhaal, geen oordopjes + harde muziek = gehoorschade. Gehoorschade = niet tof. Doe dus niet moeilijk en koop gewoon een setje oordopjes. Je staat er echt niet mee voor gek. 

Draagbare telefoon oplader

‘Waar ben je?’ ‘Tweede paal links!’ ‘Ik zie je niet’ ‘rechts naast het niet roken bord’. Er wordt wat af geappt tijdens een festival. Om te zorgen dat je kunt blijven appen en bellen om elkaar te vinden is het belangrijk dat je telefoon goed opgeladen blijft. Best lastig als je nachten in een tent zonder stroom doorbrengt. Zorg daarom voor een goede draagbare oplader voor je telefoon zodat je niet uren in de rij hoeft te staan voor een oplaadpunt en je je favo band mist. TERUG NAAR BOVEN