• Altijd gratis bezorging (NL + BE)
  • Levertijd 10-14 dagen

Sokken in sandalen en pumps nieuwe herfsttrend

Door Face Prints Op September 29, 2020

Vorige zomer was het een trend op festivals;, de sok in de badslipper. Deze zomer evolueerde de trend in het dragen van sokken in sandalen. Die trend wordt deze herfst en winter keihard voortgezet. 


Wekte het dragen van sokken in sandalen eerder nog gevoelens van walging op, nu wordt deze manier sokken dragen omarmd door de grootste sterren en de hipste influencers. Zelfs het grote modemerk Gucci doet mee aan de trend. En omdat mode niet stilstaat, mag je deze herfst en winter ook sokken in je pumps en loafers gaan dragen. 

Nog een beetje wennen 

In Azië is deze trend al lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar in Nederland moeten we er nog een beetje aan wennen. Want hoe doe je nou mee aan de sokken en sandalen trend zonder jezelf compleet voor schut te zetten? Het eerste wat je nodig hebt om ermee weg te komen is een flinke dosis zelfvertrouwen, want net als bij zoveel nieuwe modetrends, is het belangrijk dat jij jouw stijl ‘owned’. 

Sokken in sandalen dragen; zo doe je het goed

De volgende tips kunnen je helpen om je zelfvertrouwen te boosten en een heus sokken in sandalen stijlicoon te worden. 

Hoe grover hoe beter

De sandalen die we in de herfst dragen mogen groot en lelijk zijn. Eigenlijk geldt: hoe lelijker hoe beter. Grote leren gespen, exemplaren van plastic, het kan allemaal. Het enige wat eigenlijk niet meer kan is de ouderwetse badslipper gecombineerd met sokken, die trend zijn we inmiddels voorbij. Voorbeelden van sandalen die je kunt kiezen zijn Teva’s of Birkenstocks. 

Geen gaten in je sokken

Omdat je sokken goed te zien zijn (en omdat de herfst in Nederland nou eenmaal fris is) is het belangrijk dat je sokken er goed uitzien. Draag geen oude sokken met slijtplekken of gaten. Het beste kun je een flink aantal nieuwe sokken inslaan als je aan deze trend wil meedoen. 

Combineer met stijlvolle kleding

Als je sokken in sandalen draagt onder je huispak zie je er eerder uit als een slons dan als een stijlicoon. Het is de bedoeling dat je de sokken en sandalen combineert met een modieus outfit, zodat er een goed contrast ontstaat. Zo kun je sokken en sandalen prima dragen onder een sjieke jurk of een stijlvol pak. 

Draag statementsokken

De sokken in sandalen trend zorgt ervoor dat iedereen jouw sokken kan bewonderen. Kies er daarom voor om sokken te dragen die de moeite waard zijn om te zien. Bij Faceprints.nl kun je je eigen gezicht op je sokken laten drukken. De sokken zijn te krijgen in felle kleuren en zijn custom made. Zo weet je zeker dat je helemaal uniek bent. 

Ook voor mannen

Dacht je dat het dragen van sokken in sandalen alleen voor vrouwen was? Dan heb je het mis. Ook mannen kunnen gewoon met deze trend meedoen, kijk maar naar David Beckham die trots poseert op zijn sandalen met ietwat saaie sokken. Dat kan beter David! 

Je sokken mogen gezien worden! Bestel ze nu bij Faceprints.nl

De sokken in sandalen trend is niet voor iedereen. Gelukkig is het ook nog steeds prima om sokken in dichte schoenen te dragen. Wel zo lekker in de koude Nederlandse herfst en winter. Dat betekent niet dat de sokken minder belangrijk zijn, want hoe dan ook mogen je sokken gezien worden. Trek ze lekker hoog op, en kies voor opvallende sokken met felle kleuren. Dit mag zeker ook onder je werkkleding, zoals een pak, jurk of nette pantalon. 


Kijk op Faceprints.nl hoe je jouw eigen sokken kunt ontwerpen en bestellen. Binnen een mum van tijd krijg je jouw unieke sokken thuis en kom je, geheel in stijl, de herfst en winter door. 

TERUG NAAR BOVEN