• Altijd gratis bezorging (NL + BE)
 • Levertijd 10-14 dagen

Zwembroek kopen; alle do’s en don’ts

“Zit deze nou te strak?” Je draait nog eens een rondje voor de spiegel en begint spontaan te twijfelen over de kleur, waarvan je zeker wist dat die je goed zou staan. Een nieuwe zwembroek kopen kan best lastig zijn. Het internet staat vol met tips voor het kopen van een nieuwe bikini of een nieuw badpak, maar ook bij het uitzoeken van een goede zwembroek zijn er bepaalde zaken belangrijk om een beetje goed voor de dag te komen. 

Welke zwembroek past bij mij?

Allereerst is het slim om te kijken welk soort zwembroek er goed bij je past. Dat kan zitten in de pasvorm maar ook in de kleur. Gebruik je de zwembroek echt alleen om zo snel mogelijk baantjes te trekken, dan is een strakke zwembroek de beste optie. Dat kan een speedo zijn, maar ook een strakke zwemboxer. Gebruik je zwembroek om mee te surfen, te voetballen aan het strand of draag je hem zelfs gewoon op straat dan is een wat langere losse zwembroek meer wat voor jou. En wil je er helemaal hip bijlopen dan is een zwembroek in een felle kleur met een unieke opdruk precies wat je zoekt. 

Nieuwe zwembroek kopen? Dit is waar je op moet letten 

Er zijn van die maatstaven waar je volgens de kenners rekening mee moet houden bij het kopen van een zwembroek. Zo is het niet slim om met korte benen een lange zwembroek te gaan dragen en zouden speedo’s alleen staan bij mannen met een keihard sixpack. Maar wie zijn wij om te zeggen welke zwembroek je moet dragen. Dat bepaal je lekker zelf. We kunnen je natuurlijk wel even helpen met het vinden van de juiste maat. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van je nieuwe zwembroek:


 • Wanneer draag je jouw zwembroek
 • Zoek een zwembroek uit die past bij de activiteit waar je hem voor gebruikt. Met een strakke speedo sta je meestal niet bij je vrienden te barbecuen en met een losse surfbroek trek je niet de snelste baantjes. Houd je van een potje voetbal, volleybal of frisbee op het strand dan is bewegingsvrijheid belangrijk en ga je naar een festival, dan mag je broek natuurlijk best een beetje een eyecatcher zijn. Pas wel even op als je een zwembroek koopt voor je vakantie naar Frankrijk of Italië, daar is een losse, lange zwembroek soms verboden.

  • Maat van de zwembroek
   Wel eens iemand in een te strakke, of nog erger, een te losse speedo gezien? De maat van de zwembroek die je koopt is erg belangrijk. Niet alleen voor degenen die ernaar moeten kijken, maar ook voor jezelf. Een zwembroek moet natuurlijk wel een beetje comfortabel zitten. Daarom heb je vaak de neiging om de zwembroek niet te strak te kopen, maar dat moet je eigenlijk wel doen. Een zwembroek kan beter iets te strak zitten, dan te los als je hem aanhebt omdat het water ervoor zorgt dat de stof iets losser om je lijf gaat zitten. 

  • Orgineel
   Je zwembroek is het enige kledingstuk dat je vaak aan hebt. Dat mag dus best wel een beetje een mooi en origineel kledingstuk zijn. Zo voorkom je dat je er precies hetzelfde bijloopt als de bejaarde Spanjaard naast je op de camping. 

  Geen saaie zwembroek meer voor jou

  Nieuwe zwembroek kopen en zeker weten dat niemand in dezelfde zwembroek loopt als jij? Laat dan een bijzondere afbeelding op je nieuwe zwembroek drukken bij faceprints.nl. Op de faceshorts kun je bijvoorbeeld je eigen gezicht laten drukken, of een afbeelding van je hond, kat of goudvis. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op je faceshort zetten. Deze costumized broeken koop je ook nog eens voor een lekker zacht prijsje. Geen saaie zwembroek meer voor jou deze zomer! 

  TERUG NAAR BOVEN