• Altijd gratis bezorging (NL + BE)
  • Levertijd 10-14 dagen

Zwembroek voor mannen - zomertrends 2020

De temperatuur knalt weer lekker omhoog en dus kan er flink gezond en gezwommen worden. De dames kunnen kiezen uit talloze bikini’s, badpakken en tankini's in allerlei soorten en maten. Maar wat is eigenlijk een goede zwembroek voor mannen? Hoe groot moet je zwembroek zijn en met welke kleuren loop je er een beetje stylish bij? Belangrijke vragen, want de zwembroek is het enige kledingstuk dat je draagt tijdens het zwemmen. 

Die ene zwembroek bepaalt je imago deze zomer. Daar mag dus best even wat aandacht aan geschonken worden. Laten we eens kijken uit welke soorten we allemaal kunnen kiezen. 

Soorten zwembroek voor mannen

Zoveel mannen, zoveel zwembroeken. Er is voor iedere man wel een goede zwembroek te vinden. In principe zijn er vier basismodellen waar je als man uit kunt kiezen: de boardshort, de korte zwembroek, de speedo en de strakke zwemboxer. 

Boardshort

Ook wel een surferszwembroek genoemd. Dit is een lange wijde zwembroek voor mannen waar goed in gesurfd kan worden vanwege de bewegingsvrijheid. Inmiddels is de boardshort al lang niet alleen maar voor surfers geschikt, maar kun je deze ook gewoon aan tijdens het voetballen op het strand of het baantjes trekken in het zwembad. Ze zijn in allerlei kleuren en met verschillende patronen te krijgen. 


Tip: Je moet natuurlijk dragen wat je wilt, maar een boardshort werkt niet echt in je voordeel als je niet zo lang bent. 

Korte zwembroek / zwemshort

Een korte zwembroek komt ongeveer tot de helft van je bovenbeen en zit net als een gewone korte broek een beetje losjes om je been. Ook deze zwembroeken zijn in veel verschillende kleuren te koop. Het duurde even, maar de trend van de lange zwembroek heeft inmiddels plaats gemaakt voor deze kortere versie.

Speedo

Voor de één een nachtmerrie, voor de ander een heerlijke zwembroek. De speedo is strak en kort en laat niet veel aan de verbeelding over. Het voordeel van het dragen van een speedo is dat er geen natte lappen van je zwembroek om je benen blijven hangen. Vooral in het buitenland is deze strakke zwembroek populair. 


Strakke zwemboxer

En dan is er nog de strakke zwemboxer. Dit is de iets langere variant van een speedo. Voor zowel de speedo als de strakke zwemboxer geldt dat deze goed gepast moeten worden, want je moet ondanks de strakke pasvorm natuurlijk wel genoeg ruimte hebben. 


Tip: Koop je zwembroek liever iets te strak dan te los. Door het water gaat de broek vaak wat losser zitten. 

Zomertrend 2020: de grappige zwembroek

De zomertrend van 2020 als het gaat om zwembroeken van mannen, is eigenlijk net als zomerkleding: lekker luchtig. En dan bedoelen we niet alleen dat de lucht door de broekpijpen zorgt voor een verfrissend briesje, maar ook dat je niet bang hoeft te zijn om een zwembroek met een grappig patroon te kopen. Grappige opdrukken zoals hamburgers, flamingo’s, stripfiguren en zelfs gezichten doen het erg goed op de zwembroek voor mannen dit jaar. De zomer is een vrolijke periode en dat mag gezien worden!


Tip: Je kunt niet alleen je eigen gezicht op je zwembroek zetten, maar ook die van je hond of kat.

Andere zomertrends in badmode voor mannen

We zeiden het net al even: de korte zwembroek heeft de plek van de lange zwembroek ingenomen op de populariteitsschaal van zwemkleding. Qua kleur zijn het vooral de fluorescerende kleuren die het goed doen dit jaar. Denk aan Neongeel, neonroze, knalblauw en feloranje. Tel daar de trend van de grappige zwembroek bij op en je kunt stellen dat de zwembroek voor mannen dit jaar lekker mag opvallen. 


Tip: Wil je echt niet opvallen, dan kun je kiezen voor een zwembroek in de kleur legergroen, ook hip dit jaar, maar je loopt er iets minder mee ‘in the picture’. 

Alles in één: de faceshort

Toe aan een nieuwe zwembroek? Dan kies je er natuurlijk een die voldoet aan de laatste trends. Welke dat is? Dat is niet zo moeilijk: de faceshort!


De faceshort is alles in één. Én een korte zwembroek, én een lekkere felle kleur, plus een customized opdruk van je gezicht. Je kunt je zwembroek zelfs nog gekker maken door er ook nog flamingo’s op te laten drukken! Je regelt dit allemaal supersnel op faceprints.nl. Binnen no-time heb jij een unieke zwembroek in huis om te dragen op het strand, bij het zwembad, of gewoon tijdens de bbq met vrienden. Je faceshort is veel te leuk om alleen maar onder water te dragen. 

TERUG NAAR BOVEN