• Altijd gratis bezorging (NL + BE)
  • Levertijd 10-14 dagen

Zwemkleding wassen; zo houd je je zwembroek, badpak of bikini mooi

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je nou eigenlijk je zwemkleding het beste kunt wassen? Dat is niet zo gek. De stoffen van je zwembroek of badpak zijn vaak anders dan je normale kleding, en niet iedereen is een wandelende wasencyclopedie. 


Wij gaan je helpen om ervoor te zorgen dat je zwemkleding er de volgende keer dat je gaat zwemmen nog net zo stralend uitziet als toen je het kocht in de winkel. 

Zo was je jouw zwemkleding goed uit 

Het is belangrijk om je zwembroek, badpak of bikini geregeld te wassen. Zonlicht, chloor uit een zwembad of zout uit de zee zijn namelijk erg schadelijk voor de kleur van je zwemtenue. Strandzand kan er bovendien voor zorgen dat de zwemkleding flink snel slijt en zonnebrandcrème kan zorgen voor flinke vlekken. Genoeg redenen om je badkleding goed te verzorgen dus. 


Het is flink balen als je eindelijk je favoriete zwembroek of bikini hebt gevonden, en het na een paar strandbezoekjes al lijkt alsof je de oude lappen van je oma hebt aangetrokken. Bovendien kost het je ook een hoop geld als je elk seizoen keer weer een nieuw setje moet kopen. En waarom zou je dat überhaupt willen, als je deze onwijs toffe Faceshorts eenmaal in je bezit hebt? Was je badkleding daarom als volgt:


Uitspoelen
Na het zwemmen spoel je jouw badkleding eerst goed uit met schoon water. Gebruik hiervoor lauw warm water, niet warmer dan 30 graden.

Was in koud water

Was je kleding met de hand in koud of lauw water. Voeg een fijnwasmiddel toe. Wat je vooral niet moet doen is je badkleding laten weken in een sopje. Heb je geen zin om met de hand te wassen, kies dan voor de wasmachine. Om je badkleding extra te beschermen kun je het in een waszakje in de wasmachine stoppen en kiezen voor een kort programma. De zwembroeken van faceprints kun je ook gewoon wassen in de wasmachine. 


Niet uitwringen

Zodra je badkleding is uitgewassen, gooi het dan niet in de droger en wring je zwembroek niet uit. Hierdoor vermindert de elasticiteit en gaat je badkleding ‘lubberen’. Het beste kun je jouw zwembroek, bikini of badpak in de buitenlucht laten drogen terwijl het plat ligt. Leg het bijvoorbeeld op de tuintafel. Laat je zwemtenue nooit drogen in de volle zon, dat zorgt ervoor dat de kleuren vervagen. Zoek dus een schaduwrijk plekje op. 


Nog wat extra tips om je badkleding mooi te houden:

Douche voor het zwemmen

Niet alleen is het hygiënisch, en helpt het om niet zo te schrikken van een duik in het koude water, douchen voordat je het water ingaat is ook goed voor je badkleding. De vezels van je badkleding worden namelijk aanvallen door zaken als chloor en zout, maar daar heeft je zwembroek of bikini minder last van als deze al nat is. Je zwemkleding heeft het schone water dan al opgenomen, waardoor er geen ruimte meer is om ‘vies’ water op te nemen. 


Vermijd ruwe oppervlakken

Ga je naar een waterpark en ben je van plan om 84 keer van de hoge glijbaan af te sjezen? Doe je nieuwe zwemkleding dan een plezier en trek een oude zwembroek aan. Ruwe oppervlakken, zoals bijvoorbeeld een waterglijbaan, zijn funest voor je zwemkleding. 


Check de wasvoorschriften

Wasvoorschriften bestaan niet voor niets. In je zwembroek, bikini en badpak zit vaak een labeltje waarop staat wat de beste manier is om het kledingstuk te wassen. Check het label meteen na aankoop, want door het zwemmen kan het label vervagen waardoor je het niet meer kunt lezen. 

TERUG NAAR BOVEN